Bő három hét múlva, a Forma-1-es Török Nagydíj betétfutamaként elindul a 2011-es GP3-as sorozat, amelyen a magyar Kiss Pál Tamás is indul majd. Tegnap, a sorozat utolsó hivatalos tesztjének első napján nem a köridőé, hanem az ismerkedésé volt a főszerep Tamás számára.

A TECH 1 Racing 19 éves miskolci versenyzője még sosem körözött eddig a barcelonai Catalunya Circuit-en, ráadásul most próbálhatta ki először a rá méretezett ülést az autójában. A csapatfőnöke és a mérnöke éppen ezért ezen a napon nem a köridőket figyelte elsősorban, hanem azt kérték Tamástól, hogy minél többet menjen a pályán.

“Az időjárásra egy rossz szavam sem lehet, hisz gyönyörűen sütött a nap és a hőmérséklet sem volt alacsonyabb 24 foknál. Igaz, ebben az időben viszont az aszfalt sokkal jobban felmelegedett, így a gumik is sokkal jobban koptak. Éppen ezért nem bántam, hogy a pályával való ismerkedésen kívül elsősorban a rajtot gyakorolhattam, hisz a tapadás miatt egyébként sem lehetett túl gyors köridőket autózni” – fogalmazott a magyar tehetség.

Ráadásul arra is figyelni kellett, hogy egy versenyző összesen három szett új abroncsot használhat egy nap alatt, így Tamás nagyon sok kört tett meg használt gumikon.

“A kitűzött célt, a pálya minél jobb megismerését teljesítettem, sőt, amikor az utolsó etapban új gumikkal mehettem ki a pályára, csak azért nem tudtam még jobb köridőt teljesíteni, mert a gyors köreimen mindig forgalomba kerültem. Az ideális beállításokhoz közel járunk, így optimistán várom a folytatást, és bízom benne, hogy a teszt végére megint ki tudom hozni magamból a maximumot, azaz az ismerkedést a gyorsulás fogja követni” – értékelte első barcelonai napját a magyar pilóta.

Tamás az első nap összetettben a 15. legjobb időt érte el – 1:40.208-at -, és az ismerkedésre szánt napon is mindössze csak hét tizeddel maradt el a legjobbtól.