A téli teszteken még a Red Bull fő kihívójának látszó Ferrari nem kezdte valami fényesen az idényt, a csapat mind az Ausztrál, mind a Maláj Nagydíj időmérőjén csúnyán elmaradt a pole-időtől, és a versenyeken sem jutott a dobogóra, az eredmény egy 4. és 7., majd egy 5. és 6. volt.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo sem épp boldog az eddig szerepléstől, de bízik benne, hogy Maranellóban magukra találnak.  

“Semmiképp sem vagyok elégedett az idénykezdettel, de szilárdan hiszek az embereinkben, akik tudják, hogy kell reagálni a nehéz helyzetben. Meggyőződésem, hogy fantasztikusan válaszolnak majd, mindenki teljes erőbedobással dolgozik, bízom a csapattagok emberi és műszaki erősségében. Szerintem hamarosan véget ér az időszak, amikor csak a dobogóban reménykedhetünk” – mondta az olasz hétfőn.

Montezemolo a fentiek ellenére nem vár csodát a hétvégi Kínai Nagydíjtól:

“Remélem, hogy látunk majd némi javulást, főleg az időmérőn és a futamon legalább olyan versenyképesek leszünk, mint Sepangban. De azt hiszem, nehéz lesz, nem gondolom, hogy egyetlen hét alatt nagyot fordít a Ferrari. Stefano Domenicalitól tudom, hogy mindenki keményen dolgozik. A futamon incidensek híján a dobogóra juthattunk volna. Beszéltem Fernando Alonsóval is, hogy megtudjam, mit gondol az autóról, és mondhatom, hogy bizakodóan nyilatkozott a verseny alapján, még ha bőven van is tennivalónk a javulás elérésére.”