F1: Webber uralja Sepangot 2 Ahogy délelőtt, a Maláj Nagydíj második szabadedzésén is Mark Webber végzett a legjobb idővel. Az ausztrál ezúttal nem olyan óriási fölénnyel nyert, hiszen a mclarenes Jenson Button alig öt ezreddel maradt el tőle, ahogy Lewis Hamilton és a címvédő Sebastian Vettel is közeli időt autózott.

Az időeredmények alapján a Red Bull és a McLaren jóval a többiek előtt jár, de a puszta számok mellett érdemes megemlíteni, hogy a gyors körök lezavarása után a hosszabb etapokon Webber és Vettel sokkal állandóbb köröket teljesített a mclareneseknél, az RB7-es jobban kíméli a gumikat, tehát még a wokingiakkal szemben is előnyben lehetnek.

Az első négyes mögött jócskán leszakadva a már Vetteltől is egy egész másodpercet kapó Michael Schumacher végzett, mögötte pedig hajszálnyi különbséggel egykori csapattársa, Felipe Massa zárt a Ferrarival.

Őket két német, a mercedeses Nico Rosberg és a Nick Heidfeld követi – a Renault az edzés első felében még serényen dolgozott a délelőtt mindkét pilótájuknál gondot okozó fékproblémán, de úgy tűnik, sikerült megoldást találniuk, hiszen a veterán mellett Vitalij Petrov is a pályára lépett.

A top10-be még a mezőny két spanyolja, Fernando Alonso és a Toro Rossó-s Jaime Alguersuari fért be.

A délelőtthöz képest szinte incidens nélkül zajlott az edzés, egyedül Pastor Maldonado bakizott: a williamses újonc a bokszbejárat előtt csípte meg a füvet és ment a gumifalnak. Mivel csak az autó első szárnya sérült, a garázs pedig közel volt, a venezuelai később folytathatta a körözést.

A Hispaniánál Vitantonio Liuzzi járt rosszul, az olasz autójában egy kerékvetőn való kemény áthaladás után leállt a motor. Ennek ellenére a HRT tempója nem volt olyan rossz, ha az időmérő első szakaszában valamelyik Red Bull nem aláz nagyot, talán a 107 százalék megugrására is esélye lehet a kiscsapatnak.

Az edzés második felére a megtankolt autókon egyre hangsúlyosabb lett a gumik kopása, szemcsésedése, főképp a hátsó abroncsokra panaszkodtak sokan.

A hétvége előzetes esélylatolgatása itt, az első edzés beszámolója itt olvasható.

Maláj Nagydíj, 2. szabadedzés, Sepang, 2011.04.08.