Bár már visszaszerződött a McLarenhez, a Pirelli egy utolsó teszt erejéig még visszakérte a veterán tesztpilótát, Pedro de la Rosát a wokingiaktól. A spanyol a múlt hétvégén az isztambuli pályán dolgozott a gumigyártóval, de az időjárás alaposan megnehezített az újabb gumik és a 2011-es szabályokhoz igazított Toyota-tesztautó kiértékelését.

“Nem épp ilyen körülményeket szerettünk volna, két napon esett a háromból. Fontos volt kipróbálni a gumikat a 8-as kanyarban, amely talán az egész bajnokság legmegterhelőbb kanyarja” – mondta de la Rosa az EFE hírügynökségnek.

A spanyol azóta már Kuala Lumpurba utazott, hogy a Maláj Nagydíjon ő is ott legyen a McLarennel, az esélyeket illetően azonban nem sokat tud mondani, úgy véli, a Red Bull Sepangban is nagyon erős lehet.

“Azok az autók, amelyek Ausztráliában erősek voltak a néhány gyors kanyarban, Malajziában még jobbak lesznek. De ki tudja, az én csapatom is elképesztő munkát végzett az elmúlt hetekben” – utalt a McLaren váratlan magára találására a tesztpilóta.

De la Rosa egyetlen dolgot tud biztosan a hétvégéről: a várható eső nem lesz gyerekjáték.

“A malajziai körülmények minden tekintetben szélsőségesek: különösen a hőmérséklet és a páratartalom, de az esőben a pályán megálló víz is.”