A Maláj Nagydíj a versenynaptár legbiztosabban esős futama, és a helyszín idén sem cáfol rá a róla kialakult képre, legalábbis a mostani meteorológia jóslatok szerint.

Az előrejelzések szempontjából nem is érdemes külön tárgyalni a napokat, péntekre, szombatra és vasárnapra is 30-31 fokos csúcshőmérsékletet és vissza-visszatérő viharokat, felhőszakadásokat ígérnek a szakemberek. A relatív páratartalom 65-70 százalék között mozog majd.

A futamot tavalyelőtt a késő délutáni kezdés és a leszakadó ég miatt nem lehetett befejezni, a borús ég következtében a sötétedés drasztikus volt – a problémát azóta megpróbálták orvosolni, délután öt helyett helyi idő szerint négykor (nekünk délelőtt tízkor) kezdődik majd a vasárnapi verseny.

Az időjárás újdonságot is hozhat a pályára: a csapadék miatt valószínűleg bemutatkoznak majd az új gumiszállító, a Pirelli esős abroncsai.

Szintén a nagydíjhoz kapcsolódó hír, hogy az exversenyzői steward ezen a hétvégén az F1-ben 1989-90-ben a Benettonnál és a Scuderia Italiánál szerepet vállaló, 1994-ben és ’95-ben olasz túraautó-bajnoki címet szerző, majd 2000 és 2006 között négy Le Mans-győzelmet elkönyvelő Emanuele Pirro lesz. Az olasz pilóta a tavalyi Abu-Dzabi Nagydíjon is betöltötte már ezt a szerepet.