A végső cél a Sprint Cup

A végső cél a Sprint Cup

A 2007-es Forma-1-es világbajnok már korábban bejelentette, hogy kipróbálja magát a tengerentúlon népszerű NASCAR Truck Seriesben. Eddig azonban úgy hírlett, hogy ezt saját csapatával, az ICE1 Racinggel teszi.

“Rendkívül izgatott vagyok a lehetőség miatt, amit Kyle Busch NASCAR-csapatánál kaptam. Ő az egyik legjobb versenyző a sorozatban, nagy hasznát fogom venni a tapasztalatainak, miközben egy új versenysorozatban próbálom ki magam. Kyle rutinos csapata nagyon gyors verseny-teherautókat épít” – nyilatkozta tőle szokatlan izgatottsággal és nyíltsággal a volt F1-es világbajnok.

A NASCAR fősorozatában versenyző Kyle Busch pick-up kategóriában induló csapata az eddigi három futamból kettőt már megnyert 2011-ben. Kimi amerikai bemutatkozására május 20-án kerül sor Charlotte-ban, de emellett továbbra is versenyezni fog a WRC-sorozatban, az ICE1 Racing Citroen csapatával.

A csapat nyilatkozatában nem esik szó Foster Gillettről, a kétes hírű amerikai üzletemberről, akivel Räikkönen az eredeti tervek szerint társult volna a NASCAR-ban.