Tavaly ősszel készült el és idén nyárra az európai mozikba is eljut végre az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok Ayrton Senna pályafutását feldolgozó dokumentumfilm. A japán közönség és a bokszutcai szereplők már látták a filmet, nemrég a McLaren egykori cspatfőnöke, a ma az egész cégcsoportot irányító Ron Dennis is megtekintette az alkotást. A Sennát 1988 és 1993 között foglalkoztató angol elismerte, hogy nagyon megérintették a látottak.

“Igen, bizonyos pontoknál sírtam is. Némelyik kép nagyon mélyen megérintett. Nagyon közeli kapcsolatban voltunk, csakis a szerződéseken vitatkoztunk” – állította Dennis.

A film egyik fő témája természetesen a kezdetben a McLarennél együtt versenyző Alain Prost és Senna ellentéte, keserű rivalizálása. Dennis ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a mai napig sem bánja, hogy a két sztárt egymás mellé szerződtette a csapathoz:

“Ha csak egy pilótával akarunk győzni, akkor azt a csapat eredményessége sínyli meg. A viták ellenére tény, hogy 1988-ban 15-öt megnyertünk a 16 futamból” – emlékeztetett az első Senna-Prost idényre.

A mclarenes hozzátette, hogy később Mika Häkkinennel és Lewis Hamiltonnal is mély kapcsolatot alakított ki, de ma már nem kell a Senna-Prost belháborúhoz hasonló problémákkal foglalkozni a csapatnál, Hamilton kapcsolata “harmonikus” partnerével, Jenson Buttonnal: “Martin Whitmarshnak sokkal könnyebb dolga van a pilótákkal, mint nekem volt a magam idejében!”