Hiába alázott az időmérőn és nyert kényelmesen a melbourne-i futamon Sebastian Vettel, a Red Bull csapatfőnöke szerint a kettős címvédés igen nagy munka lesz idén.

“Nagyon kétlem, hogy sétagalopp lesz” – mondta Horner a BBC-nek. “Tudjuk, hogy Jenson Button, Lewis Hamilton és Fernando Alonso nagyon is versenyképes lesz a következő futamokon. Örülnénk, ha a Red Bull dominálna, de a múlt azt tanítja, hogy az ilyesmi sosem megy ilyen könnyen. Nem szabad alábecsülni az ellenfeleket.”

“A Ferrari a múltjával, a munkaerejével és az erőforrásaival vissza fog térni (az élre) Fernandóval, akár már a következő futamon. Azt is láttuk, a McLaren hogyan lépett előre a szörnyen versenyképtelen autótól az élre néhány módosítással.”

“Gyakorlatilag egy fegyverkezési verseny lesz idén is, ami a fejlesztéseket és az autó teljesítményének javítását illeti. Tavaly már megmutattuk, hogy nekünk is megy, idén újra ez a kihívás. Semmit nem veszünk biztosra, nem dőlhetünk hátra azzal, hogy mi úgyis versenyképesek vagyunk – tovább szeretnénk építkezni a Melbourne-ben látott teljesítményre.”

Megbízhatósági kétségek miatt a Red Bull Ausztráliában nem használta a KERS-t, a malajziai pályán azonban már nagy szükség lenne rá. Horner azt állítja, még mindig nem dőlt el, hogy Sepangban tényleg ott lesz-e az autóban a berendezés.

“Ausztráliában nagy dilemma volt, hogy kiszereljük vagy hagyjuk, végül közösen döntöttünk. Kockázatot jelentett, ezért nem használtuk, mert egy Melbourne-féle pályán a rajton kívül nem sok előnyt jelent.”

“Más pályákon már jóval hangsúlyosabb lesz – pénteken hiba nélkül kipróbáltuk, csakis a kevés teszttáv miatt nem bíztunk benne igazán. Mostanra megvannak a kilométerek, megvizsgáltunk minden elemet, ezért jobban bízunk benne. Ha pénteken jól működök Malajziában, akkor a versenyen is bemutatkozik.”

“Plusz 80 lóerő ajándékba, 3-4 tized másodperc körönként. Nyilván a lehető leghamarabb fel szeretnénk tenni az autóra, de a teljesítményt és a megbízhatóságot semmiképp sem veszélyeztetjük, ha úgy látjuk még nem versenykész a KERS-ünk” – magyarázta a csapatfőnök.