Komoly elismerésben részesült a Forma-1-es Lotus istálló vezetője. II. Erzsébet királynő a Commander of the Order of the British Empire (CBE) címet adományozta Tony Fernandesnek.

Fernandes csütörtökön, a londoni Buckingham palotában vehette át a magas fokú elismerést, az Egyesült Királyság és Malajzia közötti kereskedelmi és kulturális kapcsolatok fejlesztésében való közreműködésért.

“Rendkívül megtisztelő, hogy megkaptam ezt a címet. Köszönöm Őfelségének, hogy kitűntetett a bizalmával. Sokkal több ez számomra egy személyes elismerésnél: arra sarkall, hogy a továbbiakban is elősegítsem az Egyesült Királyság és Malajzia közötti kapcsolatok elmélyítését, különösen a kereskedelem, a kultúra és az oktatás-nevelés területén” – mondta megilletődötten Fernandes.

“Nemcsak a magam nevében vettem át ezt a kitüntetést, hanem azoknak a nagyszerű embereknek a nevében is, akikkel együtt dolgozom, bárhol is legyenek a világon” – tette hozzá.
 
Fernandes a Team Lotus mellett (amelynek nevéért jelenleg is perben áll egy brit-maláj céggel) több sikeres vállalkozásnak, köztük az Air Asia légitársaságnak és a NAZA Groupnak a tulajdonosa.

A Forma-1-es csapatvezetők közül eddig csak a McLaren elnöke, Ron Dennis rendelkezett CBE címmel. Sir Frank Williams – mint a “sir” előtag is mutatja – lovagi címmel rendelkezik, ami a legnagyobb elismerés.