Michael Schumacher nem ért egyet azokkal, akik szerint szimulátorbetegsége miatt gyengélkedett a tavalyi idényben. A hétszeres bajnok a szimulátor használata közben rendszeresen rosszul lett, de ez nem először fordult elő vele pályafutása során.

“Csaknem az összes, általam ismert pilótának volt már mozgásbetegsége” – mondta Schumacher. “Amikor a Ferrarinál munkába állt az első szimulátor, ugyanezt éreztem, úgyhogy ennek nincs köze a korhoz. Az emberek bizonyos folyamatok után egyszerűen hozzászoknak.”

Schumacher szerint nem segített a gondjain, hogy a Mercedes nem a legmodernebb szimulátor-technológiát használta. Úgy véli, a szimulátorozás addig nem lehet igazán hasznos, amíg nem a legfejlettebb rendszereket használja egy csapat.

“Több olyan élcsapat is van, amelynek van ugyan szimulátora, de keveset használja. Csak a McLaren és néhány másik istálló hisz az intenzív gyakorlásban. Szerintem korlátozottan alkalmas tesztelésre egy szimulátor, de akkor is a legjobb kell belőle, ilyen pedig keveseknek áll rendelkezésére. Személy szerint sose tartottam nagy előnynek a szimulátorozást.”