A Forma-1-es csapatok közül elsőként a Ferrari ma délelőtt bemutatta 2011-es modelljét Maranellóban. Az olasz egység jubileuma előtt tisztelegve F150-esnek keresztelt autótól természetesen sikereket várnak a csapatnál.

„A 2011-es célok világosak: mindkét bajnoki címet meg akarjuk szerezni, csakis erre hajthatunk. Az elvárások tehát nagyok, kezdettől versenyképes, megbízható, erős autónk kell legyen, ezt megtanultuk tavaly. Ha ebben a környezetben, ilyen erős ellenfelek mellett nem vagyunk versenyképesek rögtön az elejétől fogva, akkor nehéz nyerni. Ígérem, hogy még erősebbek leszünk, azok akarunk lenni, még ha az abu-dzabi gombóc ma is ott van a torkunkban” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

F1: Megérkezett az új Ferrari 1
F1: Megérkezett az új Ferrari 29


„Nagyon motivált vagyok, nagyon izgatott. 2010 csodálatos év volt, nagyszerű csapatot találtam a Ferrarinál, nagy szenvedéllyel. 2011 érdekes, nehéz esztendő lesz, változásokkal, visszatér a KERS, ehhez alkalmazkodni kell a pilótáknak. De az új autó hónapok munkájának gyümölcse, készen állunk a kihívásra” – magyarázta a csapatnál második idényét kezdő Fernando Alonso.

„Kétségtelenül jobban ismerem a csapatot, mostanra ismerem az embereket. Tavaly év elején még nehéz volt, mostanra sokkal jobban beágyazódtam. Könnyebb dolgom lesz, jó érzés volt közösen dolgozni az új autón, könnyebben alkalmazkodom majd hozzá, remélem, olyan erős is, amilyen szép. A Ferrarinál mindig nyomás alatt van az ember. Tavaly egy kicsit nehéz volt, de fontos, hogy az új évnek új erővel vágjunk neki, bízom benne, hogy idén eredményes szezonom lesz” – tette hozzá a spanyol.

Felipe Massa idén már hatodik szezonját teljesíti majd a Ferrarinál, bízik benne, hogy 2011-ben jóval erősebb lehet, mint tavaly volt:

F1: Megérkezett az új Ferrari 30


„Nem vagyok még olyan öreg, jó pár évem van. Nagyon fontos, hogy ma is motivált vagyok. Figyeltem az autó fejlesztését, nagy akarattal vágok neki az évnek. Sok változás lesz, sokat kell tanulni, de ettől csak még elszántabb vagyok. Úgy tűnhet, hogy sok idő volt a télen, de igazából nagyon gyorsan repül, az autó fejlesztése pedig nem könnyű munka. A csapat mérnökei, szerelői erősek, mellettük könnyű lesz tanulni, szerintem már az első futamtól versenyképesek lehetünk” – mondta a bemutatón a brazil.

A tervek szerint az F150-est Alonso még ma kipróbálja Fioranóban, szombaton pedig Massa vezeti majd az új modellt. A házi pályás körözés természetesen nem valódi teszt, elsősorban promóciós, filmezési céllal végzik.  

Videó az új autóról itt!

F1: Megérkezett az új Ferrari 31