Az extoyotás Timo Glock bizakodva, hosszú távú építkezési tervekkel szerződött 2010-re az újonc Virgin Racinghez. Bár a német nagyon igyekezett, a kiscsapat finoman szólva sem remekelt, Glock az idény vége felé többször is kiábrándultan nyilatkozott és a távozást is meglebegtette.

A 28 éves pilóta végül maradt 2011-re is, az Autosportnak adott interjújában elmondta, hogy visszatért a bizalma.

“Az utolsó versenyeken többször is összeültünk, Jonh Booth-szal (csapatfőnök) és Greame Lowdonnal (CEO) sok időt áldoztunk a jövő év megbeszélésére. Elég pozitív dolgokat mondtak, ami egy kicsit lazított a helyzeten, egy kicsit mindannyiunk helyzetét könnyebbé tette. Szóval végül nem volt téma (a távozás)” – magyarázta Glock az Autosportnak.

“A csapat a jó irányba tart és jó szponzoraink vannak. A(z új résztulajdonos, az orosz) Marussia jelentős partner lett. Nem kertelnek: sikert várnak a jövőben, ez pedig jó. A csapatnak erre van szüksége, majd meglátjuk, milyen gyorsan jutunk előre.”  

A német úgy látja, hogy a Virgin 2011-nek már sokkal jobb alapokkal vághat neki.

“A csapatnál számos változtatás történt a struktúrát illetően, az emberek más posztokra kerültek, és szerintem ez máris sokat segített. Sokkal jobbak, sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Persze a lényeg, hogy egy gyorsan fejlődő autónk legyen, idén ezt kell felmutatnunk.”

“Természetesen egy tél alatt nem lehet három másodpercet javulni, az lehetetlen, józanul kell látnunk, mink van, mekkora a költségvetésünk. Meg kell próbálnunk közelebb kerülni a Toro Rossóhoz és a többiekhez, mennünk kell a Lotusszal vagy hogy is hívják őket idén! Ez a cél.”