Míg egyes csapatok (például a McLaren és a Williams) évtizedeken keresztül ugyanazt a modelljelölési rendszert alkalmazzák, a Ferrarira mindig is jellemző volt, hogy néhány évente új kódrendszerrel állt elő F1-es autói elnevezésére.

A csapat a kétezres évek nagy részében egy F betűvel és a teljes évszámmal jelölte autóit, 2009-ben a Scuderia 60. F1-es idényét ünnepelve F60-asnak keresztelte a járgányát. Tavaly újra évszámos jelölés következett, de már csak két számjeggyel, ez volt az F10-es. A maranellói alakulat ezúttal megint kivételt tesz, a pénteken érkező új modell történelmi jelentésű jelölést kap.

A 28-án leleplezendő új autó az F150-es jelzést viseli majd, a Ferrari ezzel tiszteleg Itália politikai széttagoltságának megszűnése, az olasz egység 1861-es megszületésének 150. évfordulója előtt. Az autó festésén az olasz lobogó is nagyobb hangsúlyt kap.

“A Ferrari az olasz kiválóság, tehetség és kreativitás megtestesülése. Az összes Maranellóban dolgozó férfi és nő osztozik a felelősségben és büszkeségben, amit az országunk képviselete jelent. Ennek szellemében az új autót az ország történelmének kiemelt jelentőségű eseményének szenteltük” – mondta az elnök, Luca di Montezemolo.