Hivatalosan ugyan még nem jelentette be 2011-es felállását a Force India, Adrian Sutilnak nem kell aggódnia. 99,9 százalék, hogy a német idén is ott lesz a csapatban, erre utal Otmar Szafnauer vezérigazgató legfrissebb dicsérő nyilatkozata is.

Szafnauer szerint Sutil néha túl szigorú magával, pedig az F1 jelenlegi egyik legjobb pilótája. “Néha túlságosan őszinte” – mondta Szafnauer. “Vezetésileg közvetlenül Alonso, Hamilton, Vettel és Kubica mögött ott van a kategória legjobbjai között.”

A csapat tulajdonosa és főnöke, Vijay Mallya szintén nagyon elégedett Sutil munkájával. “A csapattal együtt fejlődött és alaposan hozzájárult előrelépésünkhöz” – fogalmazott Mallya. “Folyamatosan fejlődnek személyes képességei is, arra számítok, hogy ez a trend folytatódni fog.”

Sutil is elégedett a Force Indiával. “A szervezet jobb, a Mercedes és a McLaren segített nekünk, a formatervezési részlegünk profin dolgozik” – nyilatkozta Sutil, aki abban bízik, hogy ismét lehet esélye dobogóra a 2009-es csúcsidény után.

“A mezőny végén voltunk, aztán hirtelen az elején. Ez annyira meglepett és izgatottá tett, hogy tavaly egyetlen igazán jó időmérőt sem tudtam összehozni.”

Amellett, hogy a csapat nyilvánvalóan megtartja Sutilt, egyre bizonyosabbnak tűnik, hogy a német mellé az eddigi tartalékost, a tavalyi DTM-bajnok skót Paul di Restát ültetik 2011-ben.

Egyes források már holnapra ígérik a bejelentést, mások szerint azonban igen kockázatos játékot játszik a silverstone-i csapat, ugyanis a mostanáig tartó halogatás oka továbbra sem szűnt meg: Vitantonio Liuzzival nem sikerült felbontani a 2011-re is érvényes szerződését.

Ha a Force India hivatalossá teszi az új felállást, míg az olasz szerződésének ügyét nem rendezik, a pilóta jogi eszközökkel akár az alakulat működését is akadályozhatja, ami a téli tesztek időszakában komoly érvágást jelenthet.