Bár a Red Bull utánpótlásprogramját is vezető motorsportfőnöke, Helmut Marko nemrég arról beszélt, hogy a Toro Rosso új tartalékosát, Daniel Ricciardót legkésőbb 2012-ben versenyzővé léptetik elő, az ausztrál tehetség egyelőre nem vesz biztosra semmit.

“Nem vehetem biztosra, hogy jövőre már F1-es leszek. Ha rossz évem lesz idén, akkor szerintem (Marko) biztosan meggondolja” – nyilatkozta a West Australiannek Ricciardo, utalva a Red Bull utánpótlásprogramjának szigorú követelményeire.

A 22 éves pilóta tavaly a 2. helyen zárt a World Series by Renault legmagasabb kategóriájában, a Formula Renault 3,5-ben, 2011-ben pedig minden bizonnyal már csak a bajnoki cím lesz elfogadható tőle.

A WSR-idény kezdete előtt is lesz persze dolga: Sebastien Buremi és Jaime Alguersuari mellett már a téli teszteken vezeti a Toro Rosso autóját és az F1-es szezon alatt a pénteki szabadedzéseken is pályára lép.

“Még nem tudom, pontosan milyen tesztelést is végzek (a télen). A Toro Rossó-sok annyit mondtak, hogy Bahrein előtt még tesztelni fogok. Bahreinben biztosan vezetek majd pénteken.”

“Jó lenne egy kis önbizalmat gyűjteni az autóban, hogy ne kelljen minden kanyarban a tükörbe nézelődnöm. Biztos vagyok benne, hogy Bahreinben igazán jól érzem majd magam. Már az óriási lesz, hogy azokkal a srácokkal léphetek pályára, akiket az elmúlt 10 évben néztem!”