A Hispania Racing tavaly két újonccal, Bruno Sennával és Karun Chandhokkal kezdte az évet, 2011-re azonban egyiküket sem tartotta meg. Míg az indiai talán helyet talál magának, a néhai Ayrton Senna unokaöccse egyelőre csak kallódik.

Chandhokot pár héttel ezelőtt már hírbe hozták a Team Lotusszal, az indiai pedig nem tagadja, hogy szívesen vállalna náluk tartalékosi szerepet:

“Tetszik az elképzelés, hogy ázsiai csapatot építenek ázsiai pilótákkal, szerelőkkel, mérnökökkel, PR- és marketingszakemberekkel” – utalt a tulajdonos, a maláj Tony Fernandes hosszú távú terveire a 27 éves versenyző. “Tony Fernandes nagyon igyekszik, a légitársaságával, az Air Asiával ugyanezt vitte végig.”

“De amíg nincs a kezemben a szerződés, semmi sem végleges. Még két-három hét. Rajtam kívül még 20 másik pilótával is tárgyalhatnak. De szeretnék középtávon, két-három évre szerepet kapni. Így kiépíthetnénk a kapcsolatot, együtt fejlődhetnénk. Stabilitást keresek. Ha csak péntekenként vezethetek, úgy is sokat tanulhatok 2011-ben” – magyarázta a lotusos lehetőségről Chandhok.

Volt csapattársával ellentétben Senna még ennyi konkrétumot sem tud mondani:

“2011 nem lesz könnyű. Világos, hogy az F1 nagy változásokon megy keresztül, sosem volt még ilyen nehéz helyet kapni, ha nem bevált pilóta az ember. Még vizsgáljuk a lehetőségeket, de nem lesz könnyű.”

“Visszatekintve is bevállaltam volna a HRT-s versenyzési lehetőséget, hogy bizonyíthassak, de az elég nehéz, ha az autó nem versenyképes. Dolgozunk, próbálunk találni valamit, hogy folytathassam, és versenyképes autót kapjak, amelyikkel megmutathatom, mire vagyok képes” – nyilatkozta a hétvégén a brazil.