Kérdőjelesen szerepel az idei versenynaptárban a Kínai Nagydíj, a versenynek otthont adó pályán komoly felújítási munkákat kell végezni. Csak ezeket követően kaphat újra FIA-jóváhagyást Sanghaj, a munkálatok hamarosan elkezdődnek.

Korábban a vízelvezetés és burkolat felújításáról szóltak a hírek, ám ennél komolyabb, szerkezeti gondok is vannak. Három kanyart teljesen alámostak az esőzések, a pálya megsüllyedt, egyszerű aszfaltozásnál tehát többre van szükség.

Várhatóan március végére fejeződik be a felújítás, az FIA az április közepére tervezett verseny előtt tart helyszíni szemlét. Jang Jibin, a szervezőbizottság vezetője nem aggódik. “Minden rendben lesz” – mondta Jibin. “Az FIA illetékeseivel mindent megbeszéltünk, a terveket elfogadták, a versenyt rendben megtartjuk.”

Jibin szerint az 1-es, 8-as és 14-es kanyarban észlelt süllyedés miatt kár komolyan aggódni, ezekkel a problémákkal előre számoltak, Sanghajban ugyanis nagyon lágy a talaj. “Normális a süllyedés, egyrészt a talaj szerkezete, másrészt a pálya átadása óta eltelt hét év fokozott terhelése miatt.”