30 éves szünet után Mexikónak ismét van Forma-1-es pilótája, Sergio Perez a Saubernél kapott szerződést 2010-ben. Perez versenyző családban nőtt fel, édesapja és bátyja is ezt a “szakmát” választotta. Már hatéves korában a gokartpályán brillírozott a kis Perez, az esős versenyeken nem volt ellenfele. Hazájában és az Egyesült Államokban is nyert bajnokságokat, saját bevallása szerint mindig is az F1-be vágyott.

A világ leggazdagabb embere, Carlos Slim vette szárnyai alá a tehetséget és Németországba költöztette. 2005-ben, 15 éves korában Perez a Forma-BMW legfiatalabb indulója volt, de nem váltotta meg a világot. Tarolt ellenben 2007-ben, a brit Forma-3 nemzeti sorozatában, 14 győzelemmel, 14 pole pozícióval és kilenc leggyorsabb körrel rekordot állított fel. Egy évvel később, a nemzetközi mezőnyben az összetett negyedik helyén zárt. 2009-ben már a GP2 ázsiai, majd fősorozatában indult (2. és 12. hely), 2010-ben – öt futamgyőzelemmel – a GP2 ezüstérmese lett Pastor Maldonado mögött.

Csapattársa, Kobajasi Kamui teljesítményét nem tudta megközelíteni 2011-ben, 14 ponttal zárt, miközben a japán 30-ig jutott. Pereznek idén mutatnia kell valamit, ha maradni akar a Forma-1-ben.