Vezetőváltás történt az Indiai Nagydíj szervezőbizottságában, az előkészületeket eddig irányító Mark Hughes “személyes okokból” lemondott posztjáról. A vezér távozását megerősítette a verseny promótere, a Jaypee, mely vállalat tízéves szerződést kötött a versenyre a Delhi mellett épülő pályán.

Hughes korábban a Bahreini Nagydíj rendezésében vállalt szerepet, utódja a malajziai szervezőként tapasztalatokat szerzett Azhar Ghazili lett. A szakember a Jaypee közleménye szerint “több mint alkalmas” a távozott Hughes pótlására.

A lemondott vezető az Abu-Dzabi Nagydíj szervezőivel dolgozik tovább a Yas Marina versenypályán, de továbbra is szoros kapcsolatban marad a Jaypee-vel és tanácsokkal segíti a munkát.

Az Indiai Nagydíj idén mutatkozik be a Forma-1-ben, Hughes távozása miatt felmerült a gyanú, hogy az előkészületek esetleg ugyanúgy problémásak lehetnek, mint tavaly Korea esetében. A Jaypee szóvivője szerint a vezetőváltás miatt nem lesz késlekedés, július-augusztusban a pálya megkaphatja a hivatalos FIA-jóváhagyást.