A német hatóságok év elején tartóztattak le egy bankárt, Gerhard Gribkowskit, aki nem tudott elszámolni 50 millió dollár eredetével. Az eljáró ügyészség gyanúja szerint Gribkowski az összeget kenőpénzként kaphatta cserébe azért, hogy 2005-ben akkori saját munkaadóját, a BayernLB bankot megtévesztve adatta el a Forma-1 jogait a mostani tulajdonosnak, a CVC csoportnak.

Bernie Ecclestone már többször kikérte magának, hogy belekeverték az ügybe, perrel is megfenyegette azokat a német lapokat, amelyek nem szállnak le róla. Csakhogy korábban a Stern kiderítette, hogy az összeget egy Petara nevű vállalat folyósította, a cég neve Ecclestone lányai nevéből, a Petra és Tamara keverékéből áll össze.

A Süddeutsche Zeitung még konkrétabb bizonyítékot kotort elő, a lap állítólag egy levél birtokába jutott. Ezt egy osztrák vállalat, a GREP GmbH küldte Ecclestone-nak, ez a cég kapta a Gribkowskynak utalt összeg nagy részét. Az egyébként titkosított levélben, amelynek kelte 2007. december 14., a GREP további 2,3 millió dollár és késedelmi kamatai kifizetését követeli.

A levelet egy Gribkowskynak dolgozó ügyvéd írta, a Süddeutsche Zeitung forrásai szerint Ecclestone dühbe gurult, amikor Londonban kézhez kapta a levelet. Hivatalosan továbbra is tagadja a Formula One Management, hogy bármilyen szinten érintett lenne az ügyben.