A valaha szebb napokat látott Williams-csapat alapítója, Sir Frank Williams tegnap sajtóközleményben adta hírül, hogy az alakulat tőzsdei bevezetését tervezik.

“Jó néhány éve gondolkodom, hogyan lehetne a Williams hosszú távú tulajdoni viszonyait bebiztosítani úgy, hogy a csapat hű maradhasson eredeti céljaihoz, amelyek szellemében Patrickkel (Head – résztulajdonos) megalapítottuk azt 1977-ben. Független Forma-1-es konstruktőrként akartunk versenyezni. Ez volt, és mai is ez a szenvedélyem, és amíg az egészségem engedi, továbbra is szeretnénk a versenyzéssel foglalkozni. Azt szeretném, ha ez így folytatódhatna azután is, hogy én már nem leszek” – magyarázta a 68 éves angol.

“Épp ezért bölcs dolog a tulajdonlás jövőjét megtervezni, hogy a Williams független csapat maradhasson, amelyet szilárd gazdasági alapokon a Forma-1 iránt elkötelezett emberek birtokolnak és működtetnek.”

“Arra jutottam, hogy erre a legjobb lehetőség a tulajdonosi kör kiszélesítése, külső részvényesek bevonása a hosszú távra elkötelezett fő tulajdonosok mellé. Patrickkel, Totóval (Wolff – résztulajdonos) ezért megvizsgáljuk ezt a lehetőséget és hamarosan léphetünk is. De bárhogy is döntsünk, a többségi tulajdonos és a csapatfőnök én maradok” – állt a csapat által kiadott kommünikében.

A csapat egy házi interjút is közölt a Williams CEO-jával, Adam Parr-ral, aki elmondta, hogy egyelőre még nincs pontos ütemterv a tőzsdei belépésre, valamint a pletykákat megelőzve leszögezte, hogy a nyílt részvénytársasággá való alakulás terve nem jelenti azt, hogy Sir Frank visszavonulásra készülne vagy komolyabb egészségügyi problémákkal küzdene.