Bár 2010 folyamán Sebastian Vettel és Mark Webber viszonya egyre inkább elmérgesedett, a csapaton belül nőtt a feszültség és a bizalmatlanság, de a Milton Keynes-iek ennek ellenére, vagy épp ezért végül megnyerték mindkét bajnoki címet. A csapatfőnök, Christian Horner az utóbbira szavaz, szerinte jót tett a belharc.

“Mark és Sebastian is nagyszerű versenyző, mindketten nagyon versengők, akik a karrierjük más-más szakaszában vannak. Mi adtunk nekik egy jó autót, hagytuk őket versenyezni, és mivel az autósport legértékesebb díjáért hajtottak, elkerülhetetlen volt, hogy valamikor feszültség alakuljon ki.”

“Párszor elfajultak a dolgok, de összességében keményen hajtották egymást, a legjobbat hozták ki a másikból. Szerintem nagyon is egészséges az ilyen versengés és feszültség egy csapatnál” – magyarázta az angol az Autosport múlt hétvégi expóján, kiemelve, hogy a belháború csakis egyetlen alkalommal, Isztambulban járt veszteséggel: “Mindkét pilóta és a csapat is tanult abból az esetből, utána nem is fordult elő hasonló.”

Horner külön büszke volt arra, hogy a páros már közvetlenül a mindent eldöntő Abu-Dzabi Nagydíj estéjén képes volt rendezni a viszonyát.

“Az egyik szobában ott volt a srác, aki épp megnyerte a világbajnokságot, a másikban meg Mark, aki épp az álmát, a bajnoki cím megszerzését veszítette el. Érdekes hangulat volt köztük, de összeültek – nem kényszerből, maguktól! -, hogy beszéljenek. Azt hiszem, ez bizonyítja, hogy mindketten igazi sportemberek. Jót beszéltek, tiszta vizet öntöttek a pohárba, és szerintem fantasztikus viszonyban indulnak neki a 2011-es idénynek.”