Michael Schumacher 1992-es benettonos csapattársa, az elmúlt másfél évtizedben a brit F1-es közvetítések állandó szakkommentátora, Martin Brundle az Autosport magazin hétvégi expóján beszélt a német 2010-es visszatéréséről.

“Szerintem nem baj, hogy visszajött. Esett-kelt a pályán a superbike-okkal. Mi értelme motorral kinyírni magát, ennyi erővel újra indulhatott az F1-ben is. Adtak neki helyet, ő pedig imád versenyezni – szerintem egy kicsit türelmesebbek is lehetnénk vele. Én felnézek rá, amiért visszatért. Lehetőséget kapott, ezt akarta csinálni. Ezt nem lehet elítélni, szerintem az emberek túl könnyen bírálnak” – mondta az angol.

Brundle úgy látja, hogy legfeljebb Schumacher idény előtti hozzáállása volt helytelen:

“Szerintem Michael ott hibázott, hogy az szezon kezdete előtt azt mondta, én bajnokságokat nyerek, ezért jövök most is. Túl magasra tette a lécet önmaga számára. Azt kellett volna mondania, hogy itt vannak ezek a fiatal harcosok, meglátom, mire megyek ellenük és igyekszem támogatni Nicót (Rosberget) és a csapatot (a Mercedest), hogy győzhessünk. Akkor egészen másképp állt volna a szénája.”

Az egykori Tyrrell-, Brabham-, Bennetton-, McLaren-, és Jordan-pilóta úgy látja, hogy Schumachernek a talán a Ferrarinál élvezett kiemelt helyzet hiánya is hátrányt jelentett tavaly.

“Egy kicsit megszenvedi azt is, hogy nem neki osztanak minden jó lapot. Amikor a Ferrarinál volt, a legjobb emberek voltak körülötte, minden támogatást megkapott. Ő fejlesztette a Bridgestone-gumikat, ő volt a király, a csapattársainak az ő ügyét kellett támogatniuk, gyakran nekik kellett kipróbálni a gumikat, ha Michael nem akart ezzel időt tölteni.”.

“Michaelnek nagyon sok előnye volt – de ez így ésszerű. Én is így csináltam volna, ha van rá lehetőségem. Nik Lauda is így tett, Alain Prost is, Ayrton Senna is. Minden nagy bajnok kíméletlen.”