Az FIA volt elnöke, Max Mosley még tavaly év végén vetette fel, hogy a Red Bull 2010-ben túlléphette a csapatok által közösen elfogadott kiadáscsökkentési program (RRA) kereteit. A bajnoki alakulat főnöke cáfolta, hogy így lenne, de a csapatok szervezete, a FOTA utánanéz a Red Bull tavalyi költségvetésének.

Bár nyilvánosan egyetlen rivális sem vádolja a Red Bullt, úgy tudni, a színfalak mögött többen is gyanítják, hogy igaz lehet a túlköltekezés. “Szerintem minden aláíró csapat tartotta magát az egyezményhez” – szögezte le a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali.

A Red Bull már leadta a dokumentumait a FOTA-nak, a csapatok megvizsgálhatják a könyvelést – Horner számít a támadásokra, de nem tart az eredménytől.

“A Red Bull bölcsen gazdálkodott, kicsit meglepő, hogy mások így vannak velünk, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen, ha nyerünk. Számítunk rá, hogy a csapatok esetleg megvádolnak minket, ahogy az első szárnyak és a felfüggesztések kapcsán is tették tavaly. De nincs problémánk. Mi csak a 3-4. legtöbbet költő csapat vagyunk” – magyarázta az angol.

A ferraris főnök azt hangsúlyozta, hogy ha a Red Bull esetleg mégis tilosban járt, a 2010-es eredményeken az sem változtathat, ugyanis az RRA csak a csapatok között kötött megállapodás, sportszempontból nem lehet következménye.

“Ez csak a csapatok ügye. Az FIA-nak nincs köze hozzá, tehát az RRA megszegésének nem lehet hatása az eredményekre. Ha egy csapat többet költött, akkor az egyezmény alapján a következő években kevesebbet költhet csak” – mondta az olasz a lehetséges retorzióról.

Domenicali azt is kiemelte, hogy a Ferrari a hagyományos vélekedéssel ellentétben szintén nem a legtöbbet költő csapat: “A Red Bull és a McLaren is többet költ nálunk, az autó építésére. És nekik még motort is kell venniük, míg mi magunknak gyártjuk.”