A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a Madonna di Campliglióban tartott sajtóhét, a Wrooom keretében a versenyzőkről, Massa jövőjéről és a pilótasorrendről is beszélt. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nemrég elég élesen bírálta a 2010-ben Alonsóval szemben alulteljesítő brazilt, de Domenicali egyelőre bizalmat előlegez Massának.

“Felipének nehéz idénye volt, de meggyőződésem, hogy tudni fogja, hogyan reagáljon helyesen, képes erre. Máskor is sokakat meglepve teljesített nyomás alatt. Igazi profi, aki a csapattal együtt fejlődött, számíthatunk rá, szerintem a végletekig motivált lesz.”

“Szokás szerint nem lesz pilótasorrend az idény kezdetén, hiszen ezt csak a pályán zajló dolgok alakítják ki.”

Domenicali ezzel együtt azt sem titkolta, hogy a 2012-ig érvényes szerződés ellenére Massa 2011 utáni jövője nem 100 százalékosan biztos a Ferrarinál, mindenképpen eredményeket várnak a braziltól:

“Helytelen lenne az idény elején a jövőről beszélni. Remélem, hogy szoros verseny lesz Alonso és Massa között, hogy legalább olyan jó vagy akár még gyorsabb lesz, mint Fernando. A konstruktőri bajnokság megnyeréséhez mindenképpen két erős versenyzőre van szükségünk.”

A Ferrari-főnök a tavalyi németországi csapatutasítás kérdését sem kerülhette meg, az olasz utólag is megvédte a Massát Alonso kedvéért háttérbe toló döntést, a csapat nem bánt meg semmit.

“Meg kell mondanom, hogy nem szeretem az utólagos érvelést, mert egy dolog valamiről a pillanat hevében dönteni és más utólagos tudás birtokában, visszatekintve értékelni. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy Németországban a csapat – azaz a csapatvezetés, a mérnökök és a pilóták együtt – a legjobb döntést hozta meg.”

“Örülök neki, hogy végül eltörölték a csapatutasítások tilalmát, hiszen ezek mindig is léteztek, most az átláthatóság kedvéért tisztázták is a kérdést. Ha pedig mégis valami elítélendő történne, ott a sportszabályzat (az F1 jó hírét óvó) 151-es pontja, amellyel helyre lehet hozni a hibákat.”