Egyre inkább elmérgesedik a viszony Karun Chandhok és korábbi munkaadója, a Hispania között. A kiscsapat most azt fontolgatja, hogy szerződésszegés miatt pert indít az indiai ellen, akit egyébként a tavalyi szezon közepétől nem szerepeltetett.

Colin Kolles csapatfőnök szerint indokolt lehet bírósághoz fordulni, Chandhok ugyanis “nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit”, amelyet a szponzorációval kapcsolatban vállalt. “Amikor aláírta 2010-es szerződését, Karun rengeteg ígéretet tett” – mondta Kolles.

“Csakhogy nem teljesítette kötelezettségeit. Egy ideig vártunk, de nem maradt más választásunk, mint hogy a Német Nagydíjon felfügesszük. Mindent diplomatikusan csináltunk, nem kürtöltük világgá a háttérdolgokat. Azóta Karun nem jelent opciót számunkra.”

Lapértesülés szerint Chandhok támogatói mindössze kétmillió eurót fizettek ki az ígért nyolcból, ez pedig Kolles szerint jelentősen befolyásolta a csapat teljesítményét. “Több fejlesztést is terveztünk, de ezekről egytől egyig le kellett mondanunk.”