Michael Schumacher tavalyi gyengélkedését sokan arra vezették vissza, hogy a hétszeres bajnok stílusához nem passzoltak a Bridgestone-gumik. Ezzel szemben az idei Pirellikkel könnyebben összebarátkozhat a német, bár Ross Brawn Mercedes-csapatfőnöknek erről más a véleménye.

“Ezt egy kicsit korai lenne kijelenteni” – fogalmazott Brawn. “Abu-Dzabiban nem tapasztaltunk nagy különbségeket a Pirelli- és Bridgestone-gumik teljesítménye között. Az tény, hogy beszállítóváltás esetén az autónak is másmilyennek kell lennie, úgyhogy a téli teszteken akár sok változás is lehet.”

Brawn úgy véli, hogy Schumacher ígéretesen fejezte be az előző szezont. A sokszoros rekorder a héten ünnepelte 42. születésnapját, de főnökétől – egyelőre – nem kapott semmit. “Nem kellett sokat gondolkoznom az ajándékon, mert tudom, mit akar: egy versenyképes autót. Annyit mondhatok, szerintem idén jobban fogja érezni magát.”

Schumacher tavalyi teljesítményével egyébként a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is viccelődött, szerinte ikertestvére vezette tavaly a Mercedest. “Azt hiszem, Michael nem túl elégedett az ikertestvére teljesítményével. Ha a Ferrarinak lehetne harmadik autója, bármikor nyugodt szívvel odaadnám a régi Michael Schumachernek, de nem az ikertestvérének” – mondta Montezemolo.