A Római Nagydíj szülőatyja, Maurizio Flammini egy friss interjúban elmondta, hogy már pontos dátumot tűztek ki a Forma-1-es futam megrendezésére: az első utcai versenyt 2013 augusztus 25-én rendeznék az olasz fővárosban.

Bár egyes spekulációk szerint a projekt pénzügyileg nem áll biztos lábakon, a tervezett helyszín, az EUR kerület lakói nem lelkesednek a versenyért, az Olasz Nagydíj helyszíne, Monza pedig féltékenységgel figyeli a római fejleményeket, Flammini azt állítja, hogy minden rendben halad.

“Minden munka a megfelelően halad, belefér a verseny megszervezésére rendelkezésre álló időbe” – nyilatkozta az Il Tempónak, hozzátéve, hogy az olasz autósszervezetek is érdeklődnek a projekt iránt, és amint a római városvezetés végleg rábólint a versenyre, rögtön hivatalosan is jelentkezni fog az FIA-nál.

Flammini azt sem tagadta, hogy a “végső döntés” Bernie Ecclestone-é lesz, de szerinte az F1 ura készen áll a verseny beemelésére: “Azt olvastam, hogy már majdnem két éve levédette a Formula 1 Gran Premio di Roma (Forma-1-es Római Nagydíj) nevet.”