A Ferrari és kétkerekű “párja”, a Ducati idén is megtartja közös téli médiahetét, a sítáborral egybekötött Vrooomot az olaszországi Madonna di Campiglióban.

Ahogy korábban is, az eseményt versenyekkel is színesítik, a vörösök versenyzői és tesztpilótái jégen gokartoznak és havas pályán köröznek majd összkerékhajtású Fia Pandákkal. A Challlenge Exhibition keretében a ferrarisok egy közeli barátot is kapnak ellenfélként, hiszen a MotoGP-s szupersztár, Valentino Rossi 2011-ben már a Ducatit erősíti.

Rossi többször bizonyította már, hogy két kerék mellett négy keréken is igen kompetens, sokszor tesztelte a Ferrari F1-esét és a ralizásban is kipróbálta magát, kérdés, hogy meg tudja-e verni majd Alonsót és a többieket –  egy biztos, a győztes a vörösök közül kerül ki.

Szintén ferraris hír, hogy a spanyol Cadena COPE rádió szerint a csapat január utolsó hetén leleplezendő, egyelőre név nélküli új autóját Alonso vezeti majd első ízben a valenciai teszten, február 1-jén és 2-án is a spanyol ismerkedik a járgánnyal.