Ugyan korábban lázadozott miatta, a négyhengeres, 1,6 literes turbómotorok 2013-as bevezetésének hivatalos bejelentése előtt a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt mondta, hogy bár ők nem örülnek ennek, nem fogják gáncsolni az újítást.

Úgy tűnik, az olasz csapatnál azóta megint meggondolták magukat, ugyanis Montezemolo az Auto Motor und Sportnak a napokban már megint arról beszélt, hogy az új motorformula nem való az F1-be és ők igyekeznek majd legalábbis kitolni a bevezetését.

“A négy henger nem Forma-1. Mi nem építünk ilyeneket az utcai autóinkba, az autóversenyzés csúcskategóriájában pedig szánalmasan hangzik” – mondta.

“Miért ne lehetne V6-os turbó? Ne keverjük össze a gazdaságost az olcsóval! Ha a leghalványabb esély is adódik rá, hogy elhalasszuk a négyhengeres motorok bevezetését, megtalálom. Mi látunk rá esélyt, csak egység kell hozzá” – állította Montezemolo.

A Ferrari szövetségese talán a Mercedes lehet, a jelenleg négy csapatot is ellátó német gyártó egyelőre nem nagyon akar szabadulni az F1-ben jelenleg talán legjobbnak számító V8-as modelljétől. 

“Jobb lett volna meghosszabbítani a V8-as korszakot. Ez is egy olcsó motor” – idézte a lap a Mercedes motorsportfőnökét, Norbert Haugot.