A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már november végén aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a téli olimpia mellett 2014-re Szocsiba viszik az első Orosz Nagydíjat is – a kritikusok szerint két ekkora léptékű nemzetközi sportesemény megtartása már-már lehetetlen.

A szocsi olimpiai szervezőbizottság vezetője, Dimitrij Csernyisenko erre rímelve a múlt hét végén elárulta, hogy a miniszterelnök, Vlagyimir Putyin is az olimpiát tartja fontosabbnak, ezért ha úgy adódik, az F1-es nagydíjat egy évvel elhalaszthatja Oroszország.

“Biztosítékot kaptunk az állami vezetőktől, hogy ha aggodalmak merülnek fel a két projekt ütközésével kapcsolatban, akkor a rendező szervezet és a Forma-1 jogtulajdonosai közötti szerződésnek megfelelően az első nagydíjat 2015-ig elhalaszthatjuk. Az első az olimpia” – nyilatkozta Csernyisenko az Insidethegames.biz-nek.

Szocsi polgármestere, Anatolij Pahomov, még decemberben panaszkodott arról, hogy a 2014-es F1-es versenynaptár csak 2013 végén születik meg, ezért nehéz tervezni, de azt állította, hogy az olimpia mellett a Forma-1-gyel is számolnak ugyanabban az évben.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az első verseny 2014-ben lemenjen” – mondta.