A Red Bull már a 2009-es idény második felében is a legjobbak közé tartozott, 2010-re pedig a mezőnyt szinte mindenütt lazán verő autót épített, de a sztártervező, Adrian Newey egyelőre tippelni sem akar arra, hogy hol állnak majd 2011-ben.

“Szerintem lehetetlen ezt megjósolni. Az az igazság – és ez az egyik legjobb dolog a motorsportban -, hogy a dolgok nagyon gyorsan változhatnak. Ha mások jobb munkát végeznek nálunk a tél folyamán, akkor fordul a kocka.”

Newey hangsúlyozta, hogy az idei leggyorsabb autó birtoklása semmit sem garantál 2011-re.

“Önmagában nem hiszem, hogy számítana, legfeljebb az önbizalom terén. De annyit talán mutat, hogy kezdünk ráérezni arra, hogyan is kell egy tisztességes autót tervezni, és ha ezután is így folytatjuk, kreatívak tudunk maradni, akkor megint jó autót építhetünk. A fő probléma, hogy amikor a szabályok nem változnak és egyre mélyebbre ásunk a keretrendszeren belül, a folyamat önismétlővé válik. Hogy mi tudunk-e olyan jól ismételni, mint a nagy csapatok, az még a jövő zenéje” – magyarázta a mérnök az Autosportnak újra kitérve arra is, hogy milyen bosszantó volt számára a riválisok állandó vádaskodása idén.