Bár Michael Schumacher Forma-1-es visszatérése a legszerényebb elvárásokat is alulmúlta, a 41 éves németet nem törte meg 2010, most is motivált és bízik benne, hogy a Mercedesnél a nyolcadik bajnoki címéért is küzdhet még.

“Továbbra is a bajnoki cím a célunk, csakis az lehet. Ez itt a Mercedes! De ez egy hároméves projekt, és bár nyilván jobb lenne ha előbb, mint utóbb sikerülne, azért a motorsport csúcsán kell küzdenünk. Nem lehet csak úgy beugrani, összedobni egy új csapatot és mindenkit elverni. De biztos lehet benne mindenki, hogy keményen dolgozunk és közös erővel el is érjük majd a célunkat” – mondta Schumacher a saját hivatalos oldalán megjelent interjúban.

Miután világossá vált, hogy a Mercedes GP idén nem lehet bajnok, a csapat korán áttért a 2011-es felkészülésre, ami Schumacher szerint előnyt jelenthet majd: “Ismerve a jövő évi fejlesztéseinket, bízom benne, hogy saját erőből esélyünk lehet néhány futamgyőzelemre. Ez a kilátás versenyzésre.”

A hétszeres bajnokot csapattársa, Nico Rosberg idén jelentős pontkülönbséggel verte, egész évben számosan támadták és kritizálták a gyenge teljesítmény miatt, de Schumacher azt mondja, hogy nem vette magára ezt.

“Részemről rendben van ez, tényleg sokszor nem voltam jó. Nagyon is el tudom fogadni a kritikákat, egyszerűen differenciálni kell közöttük, és akkor előbbre viszik az embert.”

“De a legfontosabb az, hogy nagyon élvezem a csapatbeli közös építkezést, a sikerhez pedig ez a legjobb alap, amikor nem kérdéses a motiváció. És félre ne értsenek, a komoly szándék is kétségen felül áll. Alig várom, hogy elkezdődjön az új idény!”