Bár a Renault nagyon sokáig fontolgatta a dolgot, mostanra eldőlt, hogy az idén a Forma-1 első orosz versenyzőjeként bemutatkozott Vitalij Petrov jövőre és 2012-ben is marad a csapatnál.

“Örömmel jelentjük be, hogy Vitalij 2011-ben és 2012-ben is velünk marad, így közösen építhetünk az ígéretes 2010-es idényre. Az elmúlt hónapokban a csapat éjt nappallá téve dolgozik, hogy versenyképesebbek legyünk, a stabil pilótafelállás pedig elengedhetetlen a cél eléréshez” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier.

“Robert Kubica kiváló mércét jelent és biztosak vagyunk benne, hogy jövőre Vitalij közelebb kerül hozzá” – tette hozzá.

“Nagyon örülök, hogy folytathatom a csapatnál, büszkén képviselem majd a Lotus Renault GP-t 2011-ben és 2012-ben. Nagyon sokat tanultam idén a sportágról, a pályákról, az autóról, ez segít majd a fejlődésben. Izgalmas továbbra is ezzel a csapattal dolgozni és biztos vagyok benne, hogy hozom majd az eredményeket.el vagyok szánva rá, hogy megháláljam a belém vetett bizalmat” – nyilatkozta Petrov.

“2010 inkább a tanulásról szólt, 2011 már a teljesítésről fog. Úgy érzem, hogy készen állok a kihívásra.”

A tulajdonos-elnök, Gerard Lopez is hangsúlyozta, hogy bízik Petrov fejlődésében, és azt is hozzátette, hogy a pilótának köszönhetően lassan Oroszország is felfigyel az F1-re.

“Vitalijnak és a csapatnak köszönhetően Oroszország nyit a Forma-1 felé. Az elmúlt pár hónapban szoros kapcsolatokat építettünk ki az országgal és a legnagyobb cégeivel. Szeretnénk tovább építeni ezt a különleges kapcsolatot a következő két idényben is.”