Már jó ideje valószínűnek látszott, mostantól pedig biztos: a Virgin Racing nem hosszabbított szerződést a brazil Lucas di Grassival, helyette a belga Jerome D’Ambrosiót igazolta 2011-re. A pár nap múlva 25 éves pilóta 2007-ben megnyerte az International Formula Masters sorozatot, majd a GP2-ben versenyzett a DAMS-nál, amely 2010-től a Renault F1 fiókcsapataként funkcionált.

D’Ambrosio, aki a Renault-főnök Eric Boullier Gravity menedzsmentjének kliense, a 2010-es idényben előbb a Renault hivatalos tartalékosa volt, szeptembertől pedig a Virginnél kapott hasonló szerepet, az idény utolsó versenyhétvégéin a pénteki szabadedzéseken vezette is az autót.

“Nagyon örülök, hogy a Marussia Virgin Racinggel megvalósíthattam a célomat, bekerültem a Forma-1-be. Amikor szeptemberben csatlakoztam a csapathoz, ez volt a legfőbb reményem. Nagy próba volt, mert sokan versengtek ezért az ülésért, de én jól kijöttem a csapattal, úgy érzem, megtaláltam a helyemet. Nagyon jól érzem magam, hihetetlenül profi és ambiciózus emberek, izgalmas dolog számomra, hogy részt vehetek a csapat jövőjének alakításában” – mondta D’Ambrosio.

A csapatfőnök, John Booth hangsúlyozta, hogy a belga ifjonc teljesen megérdemelten kapott versenyzői állást.

“Jerome már jó ideje a 2011-es jelöltjeink között volt. Figyelemmel kísértük a GP2-es szereplését, egyértelműen komolyan kellett őt venni, de miután négy versenyhétvégén és az abu-dzabi teszten az autóba is beültettük, még a felül is múlta az elvárásainkat. Tökéletesen beilleszkedett a csapatba, azonnal megszerette magát mindenkivel, ide értve a szponzorainkat és a médiát is. Azon kívül, hogy tehetsége van a Forma-1-hez, egy igazán kedves srác is.”

“Egyértelműen az érdemei alapján kapta meg a versenyzői állást, és úgy gondolom, hogy Timóval (Glock) együtt a fiatalság, a tapasztalat és a gyorsaság tökéletes kombinációját adják majd, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek jövőre!”

Booth Glock idei helytállásának méltatása mellett di Grassinak is megköszönte a 2010-es munkát:

“Köszönetet kell mondanom Lucas di Grassinak is a csapat felépítésében vállalt fontos szerepéért. Nagyon sokkal járult hozzá a fejlődésünkhöz, a legjobbakat kívánjuk a kétségkívül ígéretes karrierjének folytatásához!”