2014-ben rendezik az első Orosz Nagydíjat, Szocsi egyszerre készül a téli olimpiára és a Forma-1-es versenyre. Olyan pálya épül, amelyen könnyű lesz előzni, a szervezők ígérik, simán elkészülnek időre.

Anatolij Pakhomov polgármester szerint a pálya munkálatait jóval a téli olimpia kezdete előtt befejezik. “Természetesen a játékok után lesz még dolgunk, ekkor kell kialakítanunk a bukótereket és a kerítéseket” – mondta Pakhomov. “Alapkövetelmény, hogy a pálya az első verseny előtt egy évvel legyen kész.”

A polgármester szerint a legnagyobb gond, hogy 2013 végéig nem véglegesítik a 2014-es versenynaptárat, így nem tudják pontosan, hogy a februári téli olimpia után mennyi idejük marad az utómunkálatokra. “Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az első verseny 2014-ben lemenjen” – jelezte Pakhomov, hogy szerinte az olimpia miatt nem szükséges elhalasztani a versenyt.

“Klasszikus pálya lesz remek előzési lehetőségekkel, nem variálunk és trükközünk. Gyors kanyarok, hosszú egyenesek és szűk visszafordítók keveréke lesz.” A tervezéssel Hermann Tilkét bízták meg.