Ugyan a Forma-1-es csapatok és a távozott FIA-elnök Max Mosley közötti csata békével ért véget, még nem nyugodtak le teljesen a kedélyek. A jelenlegi Concorde-egyezmény 2012 végén jár le, Luca di Montezemolo Ferrari-elnök szerint a hosszabbításért cserébe a csapatok nagyobb járandóságot akarnak a bevételekből.

“Válaszúthoz érkeztünk” – mondta Montezemolo. “Három lehetőségünk van: marad minden a régiben, esetleg új tulajdonost keresünk továbbra is Bernie Ecclestone-ra építve, vagy az NBA-hez hasonló modellt vezetünk be.” Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságnak a csapatok a tulajdonosai, valószínűleg ez a megoldás lenne leginkább Montezemolo ínyére.

“Végül is bármikor találhatunk egy új promótert. Tulajdonképpen annyira nem is bonyolult ez az üzlet” – tette egyértelművé Montezemolo, hogy a Ferrari részéről ismét napirenden van a rivális széria létrehozásának kérdése. A Ferrari-elnök abból sem csinál titkot, hogy nem rajong az 1,6 literes turbómotorokért, amelyek 2013-ban érkeznek.

“Az FIA állandóan költségcsökkentésről beszél, de végeredményben állandóan növeli a kiadásokat a folytonos szabályváltoztatásokkal. Ez a Forma-1, amelynek a technikai fejlődés koronájának kellene lennie.”