Mark Webber ugyan a hajrában lecsúszott az idei világbajnoki címről, de roppant hálás Adrian Neweynak azért, hogy egyáltalán volt esélye az első helyre. Az ausztrál pilóta szerint a sztárdizájner tett már annyit a motorsportért, hogy erre tekintettel kiérdemelje a lovagi címet.

Newey idén pályafutása hetedik konstuktőri bajnoki címét szerezte, jelenleg ő az egyetlen mérnök, aki három csapattal (Williams, McLaren, Red Bull) is nyert. Az energiaitalosok idei dominanciája is egyértelműen Neweynak köszönhető, az RB6 messze a leggyorsabb autó volt az egész mezőnyben.

“Sok különleges ember érdemelné meg, de ha valakit lovaggá kellene ütni, Adrian nem lenne rossz választás” – mondta Webber. “Egy igazi zseni, legnagyobb erőssége, hogy pontosan tudja, mire van szüksége az autónak aerodinamikailag. Ettől olyan gyorsak az alkotásai.”

“Hihetetlenül érzi, hogyan kell leszorítóerőt generálni, ami jó köridőkhöz és így győzelmekhez vezet. Eddig akárhol tűnt fel Adrian, mindig működött, amit csinált. A Red Bullnál négy évig tartott, amíg győzelemre vezette az istállót, de ez a munka nem is megy egyik pillanatról a másikra.”