Verstappen: Petrov volt a legrosszabb 1
Jos Verstappen, volt Forma-1-es pilóta szerint Vitalij Petrov, a Renault második számú versenyzője nyújtotta a leggyengébb teljesítményt az elmúlt szezonban, egyúttal bírálta az orosz újoncot, annak sok balesete miatt.

„Úgy gondolom, hogy ő volt idén a legrosszabb pilóta.” – írta Verstappen egy újságcikkben.

„Az utolsó versenyen nagyon jól teljesített, ezért tarthatta maga mögött Alonsót – ami miatt a spanyol elvesztette a világbajnoki címért vívott csatát. Ettől eltekintve azonban értékelhetetlen volt.”

„Állandóan küszködött: falhoz csapta az autót, megpördült, vagy lefulladt a rajtoknál. Ezen a szinten, ilyen erős csapatban ez megengedhetetlen. Hatalmas különbség volt csapattársa, Robert Kubica és közte. Igazából az összehasonlítás nem teljesen sportszerű. Hiszen Kubica a legjobbak között van, Vettellel és Alonsóval karöltve.”

Hiába Verstappen szavai, Petrov jövőre is a sorozatban marad, korábbi csapatában, ami tulajdonosváltáson esett át, így most Lotus Renault GP néven fut. Az orosz pilóta 27 ponttal a 13. helyen zárta az idei szezont. Legjobb helyezését a Hungaroringen érte el, ahol ötödikként ért célba.