Mark Webber jó témát szolgáltat a sajtó számára a téli szünet alatt. A szezon alatt megsérült, ám ezt elhallgatta csapata elől. Most megszólalt az üggyel kapcsolatban.

Könyvében bevallotta, hogy a Japán Nagydíj előtt megsérült. Most mindenki erről beszél…
Minden apró információ-morzsa veszélyes lehet. A Szingapúri Nagydíj után Ausztráliában edzettem és kerékpárommal felborultam. A röntgen törést mutatott ki a jobb vállamban. Biztos voltam benne, hogy ez nem befolyásolja a teljesítményem, ezért nem mondtam el senkinek.

Megbánta döntését?
Miért tettem volna? A törés valóban nem okozott gondot. Ha problémát jelentett volna a versenyzés, akkor tájékoztatom a csapatot. Még soha nem hagytam ki futamot. Azonban ha nem tudtam volna teljes biztonsággal a határon vezetve versenyezni, nem hallgatom el az információt.

Miért kapott fájdalomcsillapító injekciót a Japán Nagydíj előtt?
Óvatosságból. Nem tudtuk, hogyan fog viselkedni a vállam. Hiszen a baleset után ez volt az első alkalom, hogy ötvennél több kört kellett egyszerre megtennem, ráadásul az időmérő edzés is aznap volt. Az orvos ezt javasolta, én pedig betartottam az utasításait.

Mennyire volt komoly a vállsérülése?
Sokan tudják, hogy mennyire összetett lehet egy ilyen. Nekem szerencsém volt, mert nem befolyásolta a teljesítményemet. Nekem pedig ez volt a legfontosabb.

Webber azt állítja, sérülése nem befolyásolta a versenyek kimenetelét

Webber azt állítja, sérülése nem befolyásolta a versenyek kimenetelét

Webber azt állítja, sérülése nem befolyásolta a versenyek kimenetelét


Az interneten az a hír járja, hogy a vállát megoperálták. Ebből mi igaz?
Nem volt műtétem, fogalmam sincs, ki találta ezt ki. Azért hagytam ki az Abu-Dzabiban futott novemberi gumitesztet, mert nem is volt róla szó, hogy részt kell rajta vennem.

Meglepi ez a hatalmas érdeklődés az újságírók részéről, ami a sérülését övezi?
Természetesen. De gondolom, jól jött ez a hír a téli szünetben.

Ha a sérülése nem befolyásolta a teljesítményét, miért írt róla mégis a könyvében?
Azt szerettem volna, ha az ausztrál olvasók betekintést nyerhetnek ebbe a nehezen követhető világba. Nem ültem le a szezon végeztével és válogattam ki, hogy mi kerülhet bele a könyvbe. A válltörésem része volt az idei szezonnak, ezért írtam meg.