Nem éppen a visszatérő Michael Schumacher előzetes tervei szerint alakultak az idei események a Forma-1-ben, a Mercedes autójában nem volt benne a győzelem. A hétszeres világbajnok jövőre versenyképesebb autót szeretne, nem akar a középmezőnyben vegetálni.

“Tényleg csak egy cél van 2011-re, a győzelem” – jelentette ki Schumacher. “Tavaly világbajnok volt a csapat, mindenkinek nehéz volt, hogy ez az év úgy sikerült, ahogy. Részemről fontos, hogy azonosítsam a gyenge pontokat, de nem kellett folyamatosan riadót fújnom, az eredményektől automatikusan felébredtek az embereink.”

“Nagyon motiváltan dolgozunk azért, hogy olyan helyzetbe kerüljünk jövőre, ahonnan már lehet nyerni. Ez az alapelvárás, a magam részéről nem akarok a középmezőnyben versenyezni, ezt a csapatnak is megmondtam.”

Bernie Ecclestone szerint nehéz megítélni, hogy valójában milyen teljesítményt nyújtott idén Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg. “Ha Schumachert beültetnénk egy Red Bullba, kiderülne, mi a helyzet” – írta Ecclestone a hivatalos szezonértékelő előszavában. “De így még nem tudnánk, hogy Rosberg mire képes. Lehet, hogy ő Red Bullban ülve nemcsak Schumachert, hanem az egész mezőnyt lenyomná.”