Komoly elismerésben volt része Rubens Barrichellónak, akit a brit Autosport Magazin szokásos év végi díjkiosztóján életműdíjjal tüntettek ki.

Mint minden évben, ezúttal is Londonban került sor az Autosport Magazin szokott díjkiosztójára, ahol 2010 legjobb versenyzőit, legszebb pillanatait díjazták. 13 kategóriában 15 díjat osztottak ki. A Forma-1 legfiatalabb világbajnoka, Sebastian Vettel lett az Év versenyzője, míg Kamui Kobayashi kapta az Év újonca címet. A tűzoltó szerepre is vállalkozó Heikki Kovalainené lett az Év pillanata, míg a Williams veterán pilótája, Rubens Barrichello – Sir Jackie Stewarttal együtt – életműdíjat vehetett át.


A brazil pilóta több mint 300 versenyhétvégén vett már részt Forma-1-es pályafutása során, és jövőre a legendás brit istálló színeiben a 19. szezonját kezdheti meg. Barrichello, aki 1991-es, Brit Forma 3-as bajnoki címe óta nagyon sokat tett Angliában is a motorsport népszerűsítéséért, az elismerést az F1 1996-os világbajnokától, Damon Hilltől vette át.

“Anglia olyan, mintha a második otthonom volna, hisz nagyon régóta élek és versenyzek itt. Pályafutásom talán legfontosabb elismerése ez a Gregor Grant-díj, amit a sportágban eltöltött éveimmel és talán az eredményeimmel érdemeltem ki. Nagyon sok szeretetben, kalandban volt eddig részem az elmúlt hosszú időszak alatt, és remélem, a sebességemből éppen úgy nem vesztettem semmit, mint a győzni és küzdeni akarásomból” – jelentette ki Barrichello a díj átvételét követően.

A veterán, 38 éves brazil pilóta 20 évesen csatakozott 1993-ban a Forma-1-es mezőnyhöz, és az elmúlt 18 szezonban rengeteg élmény érte pozitív és negatív értelemben egyaránt. Fantasztikus győzelmeket aratott a Ferrari színeiben, majd a Honda gyengélkedését látva már sokan nyugdíjazni akarták. Ám újra felállt, és 2009-ben újra futamokat nyert a Brawn GP versenyzőjeként, és a világbajnoki pontversenyben végül a 3. helyen végzett. Idén – saját bevallása szerinti – álmai csapatához, a Williamshez szerződött, és nem rajta múlt, hogy 2010-ben nem sikerült dobogóra állnia. Az örökifjú brazil abban reménykedik, hogy a 2011-es autó – melynek fejlesztésében főszerepet vállal – segítségével akár futamgyőzelmet is arathat.

Forrás: Williams, Hell