Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke nem nagyon titkolta soha, hogy vannak politikai ambíciói, komoly kapcsolatokkal rendelkezik, így tulajdonképpen nem is lenne idegen számára az új szerepkör. Elképzelhető, hogy Montezemolót már sokkal jobban érdekli a politika, mint a Ferrari világa, jó esély van arra, hogy lemond elnöki tisztségéről.

Montezemolo még véletlenül sem rajongója a Silvio Berlusconi vezette kabinetnek, a friss hírek szerint arra készül, hogy egy koalíciós erő vezetőjeként megpróbálja lemondásra kényszeríteni a jelenlegi kormányt. Egyes források azt sem zárják ki, hogy Montezemolónak esetleg miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak.

Montezemolo 1991 óta a Ferrari elnöke, Olaszországban népszerű figurának számít. Maranellói elnökösködése előtt csapatmenedzser volt, illetve komoly szerepet vállalt az 1990-es olaszországi focivébé lebonyolításában is.

Nagy kérdés, ki lehet Montezemolo utódja, amennyiben valóban politikusi babérokra tör. Helyét nem lenne könnyű betölteni, mert Montezemolo nagy hatást gyakorolt az egész Forma-1-re, nagyrészt neki köszönhető, hogy létrejött az F1-es csapatok szövetsége, a FOTA.