A hétszeres világbajnok Michael Schumacher idei visszatérése nem sikerült valami fényesen, de a német azt gondolja, hogy a Brawnból 2010-ben gyári csapattá vált Mercedes jövőre már túl lesz a gyermekbetegségein, és a futamgyőzelmekért küzdhet.  

“A Mercedes komoly támogatásának köszönhetően egyértelműen jobb helyzetben vagyunk mostanra. Arra azért ne számítsunk, hogy a bajnoki címért küzdünk, de nagyot lépünk majd előre, ha minden jól megy, versenyeket nyerhetünk majd” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

Schumacher idén csapaton belül is csúnyán kikapott, kevesebb, mint feleannyi pontot szerzett, mint Nico Rosberg. A veterán már év közben is panaszkodott a Bridgestone gumijaira, de utólag azt is elárulta, hogy számos más műszaki probléma is hátráltatta.

“Így visszatekintve voltak gondok: a diffúzoromat kiégette a kipufogó, az F-csatorna olyankor működött, amikor nem kellett volna. Sok ilyesmi volt, az ok pedig az volt, hogy az átalakulási fázisban a bajnoki címért akartunk hajtani. Spában nem működött az F-csatornám, de akkor nem szóltam erről. Suzukában is ez volt – az én autómon előfordult ez, de Nicóén nem. Mondtam Norbertnek (Haug, Mercedes-motorsportfőnök) és Rossnak (Brawn, csapatfőnök), hogy ideje lenne tisztázni az okokat.”

“Jobban szeretek a csapaton belül beszélni, de meggyőződésem, hogy 2011-re nem lesznek ilyen gondjaink. Az (idei) autó egy kompromisszumos járgány volt, a (Bridgestone) gumikkal nem tudtam úgy vezetni, ahogy akartam” – magyarázta Schumacher.