Miután a Ferrari tavaly év végén a lejárta előtt egy évvel szerződést bontott Kimi Räikkönennel, a finn nem túl hosszú keresgélés után a rali-világbajnokságban talált magának helyet 2010-re. Bár a 2007-es F1-bajnok a Citroën Junior-csapat tagjaként az időnkénti villanások mellett inkább csak botladozott első WRC-s évében, egy félresikerült renault-s visszatérési kísérleten kívül nem nagyon érdeklődött az F1 iránt.

Räikkönen hangsúlyozza, hogy nem is bánja, hogy nem tér vissza az F1-be, a raliban igazán kiélheti magát:

“A rali amolyan nemzeti sport Finnországban. A nagy versenyzőket figyelve nőttem fel. Mindig is ki akartam próbálni ezt a sportágat, nem egy hirtelen döntés volt (a váltás)” – idézte a francia L’Equipe a finnt.

“Tavaly év végén lehetőségem adódott rá, és meg is ragadtam, igazán örülök is ennek. Keveseknek adatik meg, hogy ezen a szinten ralizzanak, én pedig szeretném a gyakorlatba átültetni az idén tanultakat” – mondta a jövőről.

Räikkönen idén a Red Bull támogatásával versenyzett a Citroën kisebbik gyári csapatánál, de nem titok, hogy a teljesítménye – legalábbis ár-érték arányban – valamelyest csalódást keltett, lehetséges, hogy jövőre máshol folytatja a ralis pályafutását – jelenleg több csapattal is tárgyal.