Michael Schumacher 2010-es Forma-1-es visszatérése finoman szólva sem sikerült valami fényesen, így az idény második felére felerősödtek azok a spekulációk, amelyek szerint 2011-re végleg a szögre akasztja a sisakot. Lehetséges utódjaként a nemzetisége alapján a Mercedes szupercsapatába passzoló Adrian Sutilt is emlegették már, de a Force India pilótája kategorikusan cáfolta ezt a lehetőséget.

“Nem, ebben szemernyi igazság sincs. Michael még legalább egy évig marad, de úgy tudom, hároméves szerződése van. Természetesen nagyszerű lenne a Mercedesnél versenyezni, de ez most még korai, csakis pletykákról van szó” – nyilatkozta a 27 éves pilóta.

Sutil ugyanakkor meg is védte Schumachert, aki csúnyán elmaradt az idény előtt hangoztatott céljától, a nyolcadik cím megszerzésétől, hiszen két futammal a vége előtt csak a 9., 56 ponttal lemaradva csapattársától, Nico Rosbergtől.

“Az emberek azt várják tőle, hogy ugyanott folytassa, ahol három évvel korábban abbahagyta, de a Forma-1 nem így működik. Sokat változott, nem könnyű három év után visszatérni. Pillanatnyilag nincs győztes autója. A csapattársával kell összehasonlítani – közel van hozzá, szerintem azt mondhatjuk, hogy nem olyan rossz ez a visszatérés.”

Sutil azt ugyan leszögezte, hogy jövőre nem megy a Mercedeshez, de arról egyelőre továbbra is hallgat, hogy marad-e a Force Indiánál, esetleg a Renault-hoz vagy a Williamshez igazol.

“Még nem tudom biztosan, de hamarosan eldőlhet. Szeretnék a legjobban dönteni, de azt még nem tudom megmondani, hol leszek jövőre. Még korai. Már négy héttel ezelőttre terveztem a bejelentést, de nem könnyű. Mindenki várja már, igyekszem a leggyorsabban elintézni.”