A Mercedes GP pénteken hivatalosan közölte, hogy a Forma-1-esek abu-dzabi utánpótlástesztjén, november 16-17-én az angol Sam Birdnek ad bizonyítási lehetőséget. A 23 éves Bird a Formula BMW, a Formula Renault, a Brit Forma-3 és az F3 Euroseries után idén mutatkozott be a GP2-ben, az ART Grand Prix-val, időnként egészen ihletett versenyeket teljesítve. Az év végére három dobogós helyezést és egy győzelmet szerzett, a bajnokságot az ötödik helyen zárta.

Az angol ifjonc 2007-ben már kipróbálhatta a Williams F1-esét, akkor egyenes vonalú aerodinamikai tesztet végzett.

“Sam nagyon meggyőzően szerepelt az első GP2-es szezonjában. Ő a bajnokság legmagasabban rangsorolt újonca. Örülünk, hogy csatlakozik a Mercedeshez a jövő havi teszten, bízunk benne, hogy a szükséges állandó teljesítményt és a megfelelő visszacsatolást nyújtja majd a csapatnak” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn.

“Arra is kiváló lehetőség ez, hogy Sam továbbvigye a motorsportkarrierjét, bővítse a Forma-1-es tapasztalatát. Samet a megfelelő formaautós tapasztalata, a GP2-es és F3-as részvétele miatt választottuk, az pedig külön előny, hogy a GP2-ből ismeri az abu-dzabi pályát” – tette hozzá.