A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone ma ünnepli 80. születésnapját, de az angol kisembernek esze ágában sincs nyugdíjba vonulni és ezt mindenki készséggel el is hiszi róla.

“Rendkívüli személyiség, ha belegondolunk, hogy egy 80 évesen is sürög-forog, mennyi energiája van. 10 év múlva is itt szeretne lenni, ez az élete, hát nem? Egészen addig itt lesz,amíg valami sajnálatos okból képtelen nem lesz rá. Ez teljesen világos. Ő olyan, mint azok az előadóművészek, akik nem tudnak leállni” – mondta a McLaren-főnök Martin Whitmarsh.

A Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA elnöki posztját is betöltő angol szerint nem lesz könnyű Ecclestone pótlása.

“Azoknak, akik megérjük, hogy egyszer már nem lesz velünk, valahogy megoldást kell majd találnunk. Őszintén szólva ő nem képes választani, kinevelni egy utódot, sőt még csak nem is bízna senkiben.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élén Ecclestone régi harcostársát, Max Mosleyt váltó Jean Todt szintén méltatta az üzletember energiáját, de az utódlással kapcsolatban is osztja Whitmarsh véleményét.

“Be kell vallanom, hogy elképesztő látni, hogy alig pár nappal a 80. születésnapja előtt mennyire motivált, mennyire pörög. Nagyon szeretnék ilyen lenni az ő korában! Lenyűgöző” – mondta Todt, miután a motorsport két legbefolyásosabb figurája Koreai Nagydíj helyszínén tárgyalt egymással.

“Bernie nagyon dörzsölt fickó. Eladta a cégét a CVC-nek, így az F1 jövője rajtuk áll inkább, mint Bernie-n. Az utódlás az ő dolguk. Biztosan Bernie is beleszól, de nem ő a megfelelő ember arra, hogy megkérdezzék, ki legyen az. Ő nem lát utódot, ő így boldog, fitt, motivált, imádja ezt csinálni.”

“A CVC nagyon okos üzletemberekből áll, biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-nek stabil jövője van” – magyarázta a francia.