Az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, a Toro Rosso korábbi csapatfőnöke egy tévéműsorban azzal állt elő, hogy szerinte Mark Webber a Koreai Nagydíjon történt balesete után azzal a szándékkal tért vissza a pályára, hogy magával rántsa valamelyik bajnoki riválisát is.

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint a vád nevetséges, az ausztrál egyszerűen megpróbálta folytatni a versenyt.

“Ahogy minden Forma-1-es balesetnél, most is a tények teljes ismerete nélkül születnek vélemények. Világosan leszögezem: Marknak nem állt szándékában kiütni egy másik pilótát, egyszerűen nevetséges mást állítani” – mondta az angol a Daily Telegraph-nak.

“Mark falnak csapódása után a tévés képek és az adatok alapján is nyilvánvaló volt, hogy az autója súlyosan károsodott, de bármelyik komoly versenyző azonnali, természetes ösztöne az, hogy ne adja fel, menjen tovább. A borzalmas körülmények között Mark gyors döntést hozott, folytatni akarta, mint bármelyik másik pilóta is tette volna. Abszurd azt sugallni, hogy valaha is szándékosan kilökne valakit!” – folytatta Horner.

“Mark azonnal elismerte a hibáját, már ez önmagában is elismerést érdemelne inkább” – tette hozzá.

A kiesés miatt az ausztrál futam előtti 14 pontos bajnoki előnye 11 pontos hátránnyá vált, a vezetés Fernando Alonso kezébe került.