A múlt héten olasz forrásokból az a pletyka röppent fel, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Max Mosley vezetésével egyesek az egy éve megválasztott új vezető, Jean Todt megbuktatásán dolgoznak, a francia állítólag pontosabban meg nem határozott érdekcsoportok útjába került.

A Koreai Nagydíj hétvégéjén a Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA elnöki tisztjét is betöltő mclarenes Martin Whitmarshot is megkérdezték a hírekről – az angol a pletykákat nem kommentálta, de Todtot csak dicsérni tudta.

“Nem tudom, hogy mi is ez a spekuláció Jean Todtról és arról, hogy elégedetlenkedés van az FIA-n belül és ki áll emögött – én nem foglalkozom az FIA-intrikákkal.”

“De meg kell mondanom, hogy szerintem Jean Todt jól tölti be a szerepét. Szerintem csendesen és szorgalmasan dolgozik a háttérben az FIA megreformálásán, ami talán okoz egy kis kényelmetlenséget a szervezeten belül. De a Forma-1-et nem használja önmaga reklámozására, ez pedig nagyon-nagyon pozitív dolog. Szerintem Jean jó munkát végez, mi pedig továbbra is támogatjuk ebben” – mondta az angol az egykori Ferrari-főnökről.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone szintén kiállt Todt mellett: “Az benne a legjobb, hogy békén hagy minket, az F1-et. Teszi a dolgát másutt, ott, ahol kell. Ez jó nekünk is és szerintem neki is.”

Maga az FIA-elnök nem veszi túlságosan komolyan az ellene készülő puccsról szóló híreszteléseket:

“Bosszant, hogy egy apró kis weboldal pletykáját bárki is komolyan veszi” – mondta. “Tisztelem Maxet, de én más vagyok. A magam ura vagyok, a saját csapatommal. Nem mondom, hogy mindent tökéletesen csinálok, de legalább azt teszem, amit helyesnek érzek. Nem specialista vagyok, inkább általános téren dolgozom. Maxnek mindig is mondtam, hogy örömmel fogadom a tanácsait, de valójában ritkán élt vele. Bár rendszeresen találkozunk, a saját dolgával van elfoglalva.”